ZORGCOLLECTIVITEITEN 2020

Zorgcollectiviteiten

Gemeentepolis

billionphotos 1081934Kent u de gemeentepolis met korting en voordeel voor mensen met een lager inkomen?

Mensen met een lager inkomen of eventueel een bijstandsuitkering kunnen via veel gemeentes een collectieve zorgverzekering aanvragen: Dat is de gemeentepolis. De ziektekostenverzekering bioedt dan een korting en de gemeente voegt daar nog wat extra voordelen aan toe. Dat kan bv een compensatie van het eigen risico zijn. Dat is vaak erg voordelig. Wel kan het zijn dat de dekkingen nogal uitgebreid zijn waardoor u maandelijks toch nog een aardig bedrag betaalt.  Let dus goed op of dit wel bij u past. 

Zorgcollectiviteiten 2020

Nepcollectiviteiten volgens minister Bruins

Als mensen korting krijgen op een collectieve zorgverzekering is dat een sigaar uit eigen doos. Dat zegt minister Bruins. Daarom mag de collectieve korting op de basisverzekering in 2020 nog maar 5% zijn. De geboden korting mag geboden worden vanwege een gunstige inkoop van zorg. Maar de minister noemt het geboden prijsvoordeel een nepvoordeel. Het is meer bedoeld om verzekerden te lokken.

Zorgcollectiviteiten via belangenorganisatie in 2020

Sinds de invoering van het basisstelsel in 2006 zijn er veel andere zorgcollectiviteiten ontstaan. Vanaf dat moment boden diverse belangenorganisaties zoals patiëntenverenigingen, banken, ledenorganisaties, clubs, verenigingen kortingen op de ziektekostenverzekering. Vaak is dat net zo voordelig als via de werkgever. In 2020 zijn er nog steeds diverse collectiviteiten waar u een interessante korting kunt krijgen. 

Hoe weet ik of ik in 2020 in aanmerking kom voor een zorgcollectiviteit?

  • Raadpleeg de Zorgkiezer vergelijkingssite voor de beste premies van 2020
  • Kijk op Independer welke zorgcollectiviteiten zij in 2020 bieden
  • Of vraag uw werkgever of ze in 2020 een werkgeverscollectiviteit hebben