ZORGCOLLECTIVITEITEN 2021

Zorgcollectiviteiten

Korting op je zorgverzekering 2021:

billionphotos 1207197Korting op je zorgverzekering?

Zorgverzekeraars gaven vroeger nogal eens hoge kortingen in collectieve contracten via de werkgever of via belangenorganisaties. Op dit moment mag de verzekeraar nog maar maximaal vijf procent korting geven op de basisverzekering. In 2019 was dit nog 10 procent. Maar als het aan de regering ligt, verdwijnt collectiviteitskorting vanaf 2023 helemaal. Wij hebben de huidige kortingsmogelijkheden voor je op een rij gezet. Bekijk hier welke collectiviteiten er zijn. Vergelijk de korting in de vergelijker.

Vergelijk hier alle zorgverzekeringen

Zorgcollectiviteiten 2021

Nepcollectiviteiten volgens minister Bruins

Als mensen korting krijgen op een collectieve zorgverzekering is dat een sigaar uit eigen doos. Dat zegt minister Bruins. Daarom mag de collectieve korting op de basisverzekering in 2021 nog maar 5% zijn. De geboden korting mag geboden worden vanwege een gunstige inkoop van zorg. Maar de minister noemt het geboden prijsvoordeel een nepvoordeel. Het is meer bedoeld om verzekerden te lokken.

Zorgcollectiviteiten via belangenorganisatie in 2021

Sinds de invoering van het basisstelsel in 2006 zijn er veel andere zorgcollectiviteiten ontstaan. Vanaf dat moment boden diverse belangenorganisaties zoals patiëntenverenigingen, banken, ledenorganisaties, clubs, verenigingen kortingen op de ziektekostenverzekering. Vaak is dat net zo voordelig als via de werkgever. In 2021 zijn er nog steeds diverse collectiviteiten waar u een interessante korting kunt krijgen. 

Hoe weet ik of ik in 2021 in aanmerking kom voor een zorgcollectiviteit?

  • Raadpleeg de Zorgkiezer vergelijkingssite voor de beste premies van 2021
  • Kijk op Independer welke zorgcollectiviteiten zij in 2021 bieden
  • Of vraag uw werkgever of ze in 2021 een werkgeverscollectiviteit hebben