ZIEKTEKOSTENVERZEKERING OPZEGGEN

Vergelijken

Ziektekostenverzekering 2021 vergelijken

ziektekostenverzekering vergelijkenHeeft u uw ziektekostenverzekering opgezegd of wilt u dat doen? Vergelijk dan hier welke nieuwe ziektekostenverzekering bij u past.

Vergelijk ziektekostenverzekering

Kies een nieuwe ziektekostenverzekering. Kijk goed welk eigen risico bij u past. Of u aanvullende zorgvergoedingen nodig heeft. En vergeet niet te kijken of u vrije zorgkeuze heeft. Dus of u bij uw eigen zorgverlener terecht kunt als dat nodig is. 

Overstapservice om ziektekostenverzekering op te zeggen

Het gemakkelijkst is het om gebruik te maken van de overstapservice. Meldt u zich voor 31 december middernacht aan bij een nieuwe ziektekostenverzekeraar? Dan zegt deze automatisch uw ouder ziektekostenverzekering op. 

Categorie:

Ziektekostenverzekeringen vergelijken

Vergelijken van de ziektekostenverzekering is de moeite waard

In totaal is 68,9 % van de mensen (11,6 miljoen mensen)  verzekerd via een collectieve ziektekostenverzekering. Dat betekent dat zij korting krijgen op hun verzekering. Maar toch is het lang niet altijd gunstig. Daarom is het goed om uw ziektekostenverzekering goed te vergelijken. De afgelopen jaren wissselde ongeveer 7% van alle Nederlanders van ziektekostenverzekering. Dat lijkt niet veel maar dat gaat toch nog om 1,1 miljoen mensen. Dus elk jaar barst een enorme strijd los tussen ziektekostenverzekeraars om de gunst van de klant. Daar wordt enorm veel marketinggeld aan besteed. 

Waar vergelijk je je ziektekostenverzekering op?

Als je weinig zorgkosten verwacht kan het interessant zijn enkele slimme keuzes te maken.

  • Een vrijwillig eigen risico, deze keuze maken ongeveer 2 miljoen mensen
  • Geen aanvullende verzekering, ongeveer 2,7 miljoen mensen kiezen daarvoor
  • Een bugetpolis met beperkende voorwaarden, dat kiezen ongeveer  1,1 miljoen mensen

Gemiddelden

Bij het maken van een keuze tussen ziektekostenverzekeraars kan het interessant zijn te weten dat mensen in 2015 gemiddeld €1218,- zorgpremie betalen en gemiddeld €247,- op hun aanvullende verzekering declareerden.

Ziektekostenverzekeringen 2021 vergelijken via vergelijkingsites

Vergelijkingssites hebben allemaal een enorme database aan polisvoorwaarden en premies. Zij zetten de premies van de ziektekostenverzekeringen op een rijtje zodat u gemakkelijk uw premie kunt vergelijken. Dat is heel gemakkelijk als u uw ziektekostenverzekering 2019 wil vergelijken. 

Hoe objectief is een vergelijkingssite voor uw ziektskostenverzekering?

Vergelijkingssites zoals Independer en zelfs de consumentenbond verdienen geld aan het vergelijken van ziektekostenverzekeringen. Deze sites krijgen een vergoeding van sommige zorgverzekeraars als de bezoeker via hun site een zorgverzekering afsluit. Niet alle zorgverzekeraars doen hier aan mee, dus vergelijkingssites hebben er belang bij dat u kiest voor zorgverzekeraars die hun wel een vergoeding geven. Wij weten niet of dit invloed heeft op hun vergelijking maar kijk zelf in elk geval goed naar alle alternatieven. 

Zorgkiezer zegt op hun website volledig onafhankelijk te zijn. Maar wist u dat ook Zorgkiezer geld verdient als via Zorgkiezer een ziektekostenverzekering wordt gesloten.

Hoe werkt het vergelijken van ziektekostenverzekeringen op een vergelijkingssite?

Als u uw vergelijking gemaakt heeft kunt u soms doorklikken naar de website van de ziektekostenverzekering van uw voorkeur. In dat geval heeft de vergelijkingssite een afspraak gemaakt met deze ziektekostenverzekeraar en dat betekent dat de vergelijkingssite een vergoeding krijgt voor de lead die zij genereerden of zelfs een vorm van provisie als u de ziektekostenverzekering ook echt afsluit. Kunt u niet doorklikken dan kunt u er vanuit gaan dat de ziektekostenverzekering geen afspraak heeft met de vergelijkingssite. Wij zeggen niet dat een vergelijkingssite daardoor niet onafhankelijk of niet eerlijk kan zijn. Maar het is altijd verstandig om u af te vragen of een vergelijkingssite u de allerbeste mogelijkheden voor u op een rij zet. Wij raden aan altijd een paar alternatieven te checken. 

De belangrijkste vergelijkingssite voor uw ziektekostenverzekering 2021